Friday 24 July 2015

နည္းမွန္လမ္းမွန္ ဆြမ္းကပ္နည္း

 
နည္းမွန္လမ္းမွန္ ဆြမ္းအကပ္ေျမာက္ရန္ အဂၤ ါ (၅) ခ်က္ လိုပါတယ္။

၁။ အလယ္အလတ္အားရွိသူ ခ်ီေျမွာက္ႏိုင္ေလာက္တဲ့ ပစၥည္း၀တၳဳ ျဖစ္ရပါမယ္။
၂။ ႏွစ္ေထာင့္တစ္ထြာ အတိုင္းအတာ အတြင္းမွာ ျဖစ္ရပါမယ္။
၃။ ကပ္လွဴသူက ေရွ႕ရွဳေဆာင္ထားရပါမယ္။
၄။ သက္ရွိတစ္စံုတစ္ေယာက္က ကပ္လွဴရပါမယ္။
၅။ အကပ္ခံရဟန္းက ထိေတြ႕ကိုင္တြယ္ရပါမယ္။

စားပြဲက ႀကီးလြန္းေနလို႔ (သို႔မဟုတ္) ဆြမ္းဟင္းပြဲေတြ မ်ားလြန္းလို႔ တစ္ေယာက္ခ်ီ
မႏိုင္တာထက္ ေလးေနလွ်င္ ဆြမ္း၊ ဟင္းပြဲေတြကို တစ္ခုခ်င္း ကပ္ရပါမယ္။ (သို႔မဟုတ္) လင္
ပန္း စသည္မွာ တင္ၿပီး ကပ္ရပါမယ္။ စားပြဲခံုႀကီးကို လူအမ်ားႏွင့္ ၀ိုင္းမတာမ်ိဳး ေရွာင္ၾကဥ္ပါ။

တစ္ခ်က္ခ်ိဳ႕ယြင္းလွ်င္ အကပ္မေျမာက္၍ သံုးေဆာင္လွ်င္ အာပတ္သင့္ပါသည္။ လြယ္
လြယ္နဲ႔ ျပင္လို႔ရတဲ့ အမွားကို ျပဳျပင္ၾကပါရန္ တိုက္တြန္းလိုက္ပါတယ္။ ။

ျမင့္ေရႊ(ေပါင္းတည္)

No comments:

Post a Comment