Saturday, 14 November 2015
ဆီးခိ်ဳ ေသြးခိ်ဳသမားမ်ား အတြက္ အေကာင္းဆံုး နွင့္ ေရွာင္ရန္ အစားအစာမ်ား
ဆီးခိ်ဳေသြးခိ်ဳ ရိွတဲ့သူေတြအဖို႔ အစားအေသာက္ ေရြးခ်ယ္မႈက လြန္စြာမွ အေရးပါလွပါတယ္။ ေအာက္ပါ ေဖာ္ျပထားတာေတြက စားသင့္တဲ့ အစာအုပ္စုနဲ႔ ေရွာင္သင့္တဲ့ အစာအုပ္စုေတြ ျဖစ္ၾကပါတယ္။
၁။ ေပါင္မုန္႔ ၊ ေကာက္နံွနွင့္ အျခားေသာ ကစီဓာတ္ပါ အစာမ်ား
အေကာင္းဆံုး ေရြးခ်ယ္မႈ – ဂံ်ဳၾကမ္းေပါင္မုန္႔ ၊ ဆန္လံုးညို၊ သၾကား အနည္းငယ္သာ ထည့္ထားျပီး ေကာက္နံွအမ်ားဆံုး ပါ၀င္သည့္ ေကာက္နံွစာ (Cereals) မ်ား၊ ကန္စြန္းဥဖုတ္၊ ေျပာင္းဖူး၊ ေျပာင္းဖူး ေပါက္ေပါက္နွင့္ ေျပာင္းဖူးမွ လုပ္ေသာ အျခားေသာ အစားအစာမ်ား။
ေရွာင္ရန္ – ဂံ်ဴေခ်ာ၊ ေပါင္မုန္႕အျဖဴ ၊ ထမင္းျဖဴ ၊ အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္။
၂။ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္မ်ား
အေကာင္းဆံုး ေရြးခ်ယ္မႈ – အစိမ္းလိုက္ (သို႔) ေပါင္း (သို႔) ကင္ထားေသာ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္၊ ဆားမပါေသာ စည္သြတ္ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္မ်ား၊ ဆလတ္ရြက္၊ အစိမ္းေရာင္ အရြက္မ်ား၊ ကိုက္လန္၊ ဟင္းနုႏြယ္။
ေရွာင္ရန္ – ဆားပါေသာ စည္သြတ္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္၊ ေထာပတ္၊ ဒိန္ခဲနွင့္ အခ်ဥ္ရည္မ်ား အမ်ားအျပား ထည့္ခ်က္ထားေသာ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္မ်ား၊ ဆားရည္စိမ္ထားေသာ အသီးအနံွ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္မ်ား။
၃။ သစ္သီးမ်ား
အေကာင္းဆံုး ေရြးခ်ယ္မႈ – သၾကားမပါေသာ စည္သြတ္ သစ္သီးမ်ား၊ သၾကားမပါေသာ သစ္သီးယို၊ ၁၀၀ ရာခိုင္နႈန္း သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္။
ေရွာင္ရန္ – သၾကားမ်ားေသာ စည္သြပ္ သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္၊ သာမန္ သစ္သီးယိုမ်ား၊ သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္မ်ား။
၄။ အသားမ်ားနွင့္ အျခားေသာပရို တင္းဓာတ္မ်ား
အေကာင္းဆံုး ေရြးခ်ယ္မႈ – ကင္၊ ျပုတ္၊ က်ပ္တင္ထားေသာ အသား ငါးမ်ား၊ အဆီမရိွေသာအသားမ်ား၊ စြပ္ျပုတ္ထဲတြင္ ထည့္ခ်က္ထားေသာ တို့ဖူး၊ ပဲမို်းစံု၊ ၾကက္ဥ၊ ခံြမာသီး၊ အေရခံြခြာထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား။
ေရွာင္ရန္ – ေၾကာ္ထားေသာ အသားငါးမ်ား၊ အဆီမ်ားေသာ အသားမ်ား၊ ၀က္ေပါင္ေျခာက္၊ အေရခံြ မခြာထားေသာ ၾကက္သား၊ တို႔ဖူးေၾကာ္၊ ၀က္ဆီ။
၅။ နို႔ထြက္ပစၥည္းမ်ား
အေကာင္းဆံုး ေရြးခ်ယ္မႈ – အဆီထုတ္ထားေသာ (low fat or non-fat) ေရခဲမုန္႔ ၊ ဒိန္ခ်ဥ္၊ ႏြားနို႔ ၊ ဒိန္ခဲ။
ေရွာင္ရန္ – ရိုးရိုးေရခဲမုန္႔ ၊ ဒိန္ခ်ဥ္၊ ႏြားနို႕ ၊ ဒိန္ခဲ။
၆။ ေသာက္သံုးဖြယ္ရာမ်ား
အေကာင္းဆံုး ေရြးခ်ယ္မႈ – ေရ၊ ဘီယာေပ်ာ့၊ ၀ိုင္အနည္းငယ္၊ သစ္သီး မေရာထားေသာ၀ိုင္၊ သၾကားမပါေသာ လက္ဖက္ရည္ ၊ (ေရွာက္သီး ထည့္ေသာက္ပါ)၊ ေကာ္ဖီၾကမ္း။
ေရွာင္ရန္ – ဆိုဒါေဖ်ာ္ရည္မ်ား၊ သာမန္ဘီယာ၊ လက္ဖက္ရည္ခိ်ဳ ၊ ေကာ္ဖီခိ်ဳ ၊ အားျဖည့္အခိ်ဳရည္။
Messenger
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment