Friday 10 June 2016

ထမင္းေကာင္းတစ္အိုးရဲ႕ လ်ဳိ့၀ွက္ခ်က္မ်ား


 















၁ ။ ႐ွာလကာရည္
ထမင္းခ်က္ ရာတြင္ ႐ွာလကာရည္ တစ္စက္ႏွစ္စက္ ထည့္ေပး႐ုံျဖင့္ အန႔ံအရသာကို ပိုမိုထင္ေပၚေမႊး ပ်ံ့ေစသည့္ အျပင္ရာသီဥတု အလြန္ပူျပင္း၍ ထမင္း သိုးျခင္းကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ ပါတယ္။
၂ ။ ဘီယာ
ဆန္ေဟာင္းမ်ား အထားၾကာသြားၿပီး ခ်က္ျပဳတ္ရာမွာ အနံ႔ အရသာ ဆန္သစ္ေလာက္ မေကာင္းတဲ့ခ်ိန္မွာ
စိတ္ပူစရာ မလိုပါဘူး ၊ထမင္းခ်က္ခ်ိန္မွာ ဘီယာ အနည္းငယ္ သာထည့္ေပးလိုက္ပါေပၚဆန္းေမႊး ကဲ့သို႔ေမႊးပ်ံ့တဲ့ ထမင္းကိုရရိွ မွာျဖစ္ပါတယ္။
၃ ။ ေျမပဲဆီ
ထမင္းခ်က္ရာမွာ ဆားအနည္းငယ္ နဲ႔ေျမပဲဆီအနည္း ငယ္ထည့္ၿပီး အသာေမႊေပး လိုက္ပါဆန္ဖြာျခင္း မရိွဘဲ ခံတြင္းေတြ႔ေစမယ့္ ထမင္းကိုရရိွ မွာျဖစ္ပါတယ္။
၄ ။ ဆား
လက္က်န္ ထမင္းကိုျပန္ေႏႊးရာတြင္ ဆားအနည္းငယ္ ထည့္ေပးျခင္းျဖင့္ အနံ႔ဆိုးမ်ားကိုေပ်ာက္ေစမည့္ အျပင္ထမင္းကိုလည္းႏူး ညံ့ေစ ပါတယ္။
၅ ။ ဆန္အရက္ ( အရက္ျဖဴ )
ထမင္းေၾကာ္ရာတြင္ အရက္သုံးေလးစက္ အနည္းငယ္ထည့္ေၾကာ္ေပး ပါကနတ္သုဒၵါပမာ ထမင္းအရသာကို ရရိွေစမွာျဖစ္ ပါတယ္ အကယ္၍ ထမင္းက်က္တ၀က္ မက်က္တ၀က္ အေျခေနမ်ဳိးေတြ႔ ၾကဳံေနပါက ဆန္အရက္ ဇြန္းႏွစ္ဇြန္းစာ ထည့္ၿပီးေႏႊးေပးျခင္းျဖင့္ ထမင္းကို လုံး၀က်က္ေစ မွာျဖစ္ပါတယ္။
၆ ။ ေရက်က္ေအး
ထမင္းခ်က္ရာတြင္ေရ က်က္ေအးျဖင့္ ခ်က္ေပးပါက ဆန္မွာပါ၀င္တဲ့ ဗီတာမင္ B1 ဓာတ္ကို အျပည့္ အ၀ ရရိွေစမွာျဖစ္ ပါတယ္။
၇ ။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္
ထမင္းတူးသြားပါက ထမင္းၾကားထဲကို ၾကက္ သြန္ၿမိတ္ တစ္ပင္ခဏ ဖုံးအုပ္ထား လိုက္ပါတူးနံ႔ မ်ား ယူပစ္ သလိုေပ်ာက္ သြားေစ ပါတယ္။
၈ ။ လက္ဖက္ရည္ ၾကမ္း
ေရေႏြးၾကမ္းကို ထမင္းခ်က္ရာမွာ ထည့္ၿပီး သာမာန္ အတိုင္း ထမင္းေရငွဲ႔ခ်က္လ်ွင္ ရရိွလာတဲ့ ထမင္းက အနံ႔အရသာ ကိုျပည့္စုံေစ႐ုံသာမက အဟာရလည္း အလြန္ျဖစ္ေစပါတယ္။
၉ ။ သံလြင္ဆီ
ထမင္းခ်က္ရာတြင္ သံလြင္ဆီအနည္းငယ္ ထည့္ေပးပါက ဆန္ထဲရိွ သၾကားဓာတ္ တိုးျမႇင့္မႈကိုထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္ေစသည့္ အျပင္ အစာအိမ္ ကိုလည္း ဥပါဒ္မျဖစ္ေစ ပါဘူး။ဆီးခ်ဳိသမားမ်ား အတြက္အထူးသင့္ေလ်ာ္ ပါတယ္။
* အိမ္႐ွင္မမ်ား အရသာျပည့္၀တဲ့ မိသားစု ထမင္း၀ိုင္းေလး ဖန္တီးႏိုင္ၾကပါေစ *

Source : ေန႔စဥ္သတင္းထူးမ်ား

No comments:

Post a Comment